Babské rady pro krásu


Babské rady pro a proti

Naše babičky neměly zdaleka takový arzenál produktů a informací jako my dnes. Často si tak musely vystačit s tím, co měly doma. Díky tomu tak znaly sílu jednotlivých bylinek a potravin. Častokrát si mastičky a krémy připravovaly samy doma, sbíraly kopřivy a jiné bylinky. Babské rady se předávaly z generace na generaci, internet neexistoval a tak jediná rada byla, co se našla v knihách nebo od rodiny či sousedky. Díky tomu se dochovaly babské rady až do dnešní doby a některé z nich jsou skutečně famózní. Levné, jednoduché a mnohdy účinnější, než krémy z lékárny nebo drogerie. Ovšem mohou skýtat i jisté nebezpečí. Tím, že si hospodyňky musely vystačit s tím, co měly doma, to kolikrát nebylo úplně vhodné. Jeden příklad za všechny: aplikovat na spáleninu sádlo.

My vám ale nyní představíme babské rady pro krásu, které rozhodně ničemu neublíží. Inspirujte se.

žena

1) spáleniny od slunce

Pokožku máte červenou, zarudlou a je jasné, že jste to s pobytem na slunci přehnala. Rychlá pomoc? Na podrážděnou pokožku aplikujte studený tvaroh, bílí jogurt nebo smetanu.

2) zábal na poškozené vlasy

V mističce smíchejte med, žloutek a olivový olej. Naneste na vlasy a nechte působit zhruba 30 minut, poté opláchněte vlažnou vodou.

3) pro svěží dech

Výborná ústní voda pro svěží dech. Připravte silný odvar z máty peprné a kloktejte 3x denně.

4) na nateklé oči

Vzbudila jste se a po ránu se nepoznáváte, vaše oči jsou opuchlé a oteklé. Dejte na ně plátky salátové okurky nebo vylouhované sáčky černého čaje.

5) zažloutlé nehty

Trápí vás skvrny na nehtech i rukou? Potírejte je citronovou šťávou a bude po problému. 

žena

6) na červené pupínky

Vsaďte na tea tree olej. Kapičku aplikujte na pupínek a nechte působit přes noc.

7) aby chloupky nezarůstaly

Postup je jednoduchý, po oholení poprašte pokožku obyčejným dětským pudrem.

8) pro bílé zuby

Čistěte si zuby kokosovým olejem. Vybělí a vydezinfikuje dutinu ústní. 

Podobné příspěvky