Proč je velký zájem o kuchyně vyráběné na míru


Zamysleli jste se někdy nad tím, proč třeba nábytek v ložnici postačí vhodně poskládat, aby k sobě stylově pasovala postel, noční stolky, případně šatní skříně, a podobně lze postupovat i v obýváku, zatímco kuchyně již vyžadují komplexní řešení přímo na míru? Pojďme se na tento fenomén podívat z praktického, a koneckonců i z estetického hlediska:

kuchyně na míru

Kuchyně je pracoviště – lidé, kteří využívají psací stůl pro profesionální účely například v kanceláři nebo pro kancelářskou práci z domova, obvykle mají tento prostor upravený tak, aby jim poskytoval při práci maximální komfort, to znamená psací stoly jsou například umístěné podél stěny do tvaru písmene L nebo U, mají nad sebou nástavbu pro umístění počítačového monitoru, knih a pracovní dokumentace, nad stoly je perfektně vyřešeno osvětlení atd. Mnohdy jde o stoly vyráběné na zakázku na míru.

krásná kuchyně

Výroba kuchyní na míru staví svůj úspěch na podobných základech. Počítáme tu s tím, že kuchyně je pracoviště, kde se musíme plně soustředit na přípravu pokrmů, a kde se nechceme rozptylovat zbytečným přenášením věcí sem a tam.

Dobře navržená kuchyň nabízí maximální využití tamního prostoru, ergonomicky vhodné řešení pracovního a odkládacího prostoru, správné umístění kuchyňského dřezu a varné desky, případně vestavěných spotřebičů (chladničky, pračky, myčky nádobí). V kuchyni musí být efektivně rozvržené osvětlení, pracovní deska musí být nejen hezká, ale i praktická, a totéž platí pro podlahovou krytinu, aby vám při práci nepodkluzovala a byla dostatečně stabilní. Vyplácí se v kuchyních nechat nainstalovat podlahové topení, protože se tu poměrně často pohybujeme v průběhu dne naboso, například ráno v pyžamu při přípravě snídaně.

Do kuchyně také patří bytové doplňky, jako je stínící technika, závěsy, dekorativní osvětlení a také živé pokojové rostliny.

Podobné příspěvky