Aby bylo doma teplo


Při stavbě každého rodinného domku je potřeba dobře zvážit, jak se bude domek vytápět. Nejde jen o volbu kotle, jestli plynový nebo elektrický, či jestli jít přímo do tepelného čerpadla, ale je potřeba uvážit, zda mít v pokojích klasické topení na stěně, které zabírá prostor a je třeba potom umístit nábytek tak, aby nezakrýval topení, ale můžete jít i do podlahového vytápění, které ocení hlavně malé děti, které si na podlaze budou většinu času hrát. Ale je tu i novinka na trhu a tou je stěnové vytápění Heatsys heatsys.eu. Stěnové vytápění je něco, co jste možná nikde neviděli.

vytápění

Celou technologii vám rádi vysvětlí ve firmě Heatsys. Umí propočítat tepelné ztráty i výhody stěnového vytápění i podlahového vytápění, a doporučí vám ten způsob, který bude pro váš rodinný domek výhodnější. Možná nabídnou kombinované řešení, protože každý pokoj může mít jiné potřeby jak na teplotu, tak na umístění vytápění. Máte-li malé místnosti, radiátory na zdi by mohly být spíše na překážku než k užitku. Zvolit si správné vytápění, nejen druh, ale i ve správné síle, aby dokázalo pokoj vytopit na požadovanou teplotu, to je úkol pro zkušeného architekta či firmu, která se vytápěním zabývá.

vytápění

Navrhnout celý otopný systém, to není radno nechávat jen tak náhodě, protože nejen poddimenzované vytápění, ale i předimenzované je do budoucnosti velký problém. Nechcete doma mrznou, ale také nechcete platit za přemrštěné náklady za vytápění. Výhody podlahového topení už řada z vás zná, ale co stěnové vytápění už jste o něm někdy slyšeli? Možná je to pro vaše bydlení přesně to, co potřebujete. Nebudou vám stěny hyzdit litinová ano jiná topení, ušetříte za prostor a přitom budete mít v domě příjemně vytopeno. Rodinný domek, to je místo, kde chceme mít útulno a hlavně teplo. A aby bylo teplo, musíte mít správně spočítanou a nastavenou otopnou soustavu.

Podobné příspěvky