Zateplujeme balkon tvrzeným sklem


Bydlíte v bytovém domě, máte k dispozici lodžii a dům je prozatím v původním stavu s omítkou, která pochází z doby socialismu nebo z devadesátých let? Takové domy se v naší zemi stále vyskytují a lidé buď šetří peníze na zateplení fasády, nebo se pro to prozatím nerozhodli, protože to nepovažují za nutné. Pokud se právě vy rozhodujete o zateplování objektu a zároveň řešíte zábradlí na balkon, máme pro vás tip, jak váš dům nejen zkrášlit, ale i zlepšit jeho využitelnost. Využijte možnosti vytvoření prosklených lodžií tvrzeným sklem. Tvrzená skla jsou velice pevná a je docela problém je rozbít, nemusíte mít obavy, že se propadnete z balkonu ven na ulici a že se ještě pořežete, někdy se dokonce mezi vrstvu skel vkládá speciální fólie, která zabrání při destrukci skla pád osob.

skleněné zábradlí

Tvrzená skla na balkonech a lodžiích se instalují ve více možnostech, tou ideální je ve spodní části využít mléčné sklo, abyste tu měli více soukromí, a na vrchní část s posuvnými segmenty použít sklo transparentní. Vznikne tím jakási napodobenina zimní zahrady, a vaše lodžie pak bude i částečně zateplena.

bytový dům

Sklo na balkonech a lodžiích funguje jako skleník, můžete tu pak pěstovat pokojové či užitkové rostliny a využívat http://www.wellnesshoral.cz/aktuality/dalsi-saunova-noc/ lodžii i pro uskladnění rostlin v zimních měsících. Teplota v těchto prostorách vzroste o několik stupňů Celsia a v zimě se tu mnohdy udrží stabilně nad nulou. Prosklenou lodžií získáte další obyvatelný prostor navíc, můžete tam umístit i vhodnou podlahovou krytinu, například koberec, a mít tu rozkládací stolek a židle k posezení.

Zasklívání lodžií je současným trendem, jednak to vypadá zvenčí lépe, než klasické kovové zábradlí, a pak, jak už jsme zde uváděli, máte o další metry čtvereční volného obyvatelného prostoru navíc. Skla lze také zakrývat vhodným zastíněním, například roletami den a noc, které z vaší lodžie vytvoří luxusní prostory.

Podobné příspěvky