Pes podle povahy.


Když, si jdete vybírat psa pro svou rodinu, měli byste uvážit, za jakým účelem psa chcete pořizovat. Jestli to má být člen rodiny a váš mazlíček, nebo to má být pes na hlídání, který vám má ohlídat domov před zloději a nečekanou návštěvou. Někteří psy, se hodí na některé věci nebo jako domácí mazlíčci a jiní se do rodiny tolik nehodí. Někteří vyžadují pohyb a aby se s nimi pracovalo, protože mají v těle takový temperament, který nedokážete jen tak zkrotit. Pes, který má temperament v těle nebude doma sedět na sedačce a celý den se válet. Udělá vám doma z nábytku jen třísky a bude se snažit něco vymyslet, jen proto, aby se sám doma nenudil. Taková plemena nedokáží být v klidu, proto jsou dobrá na práci nebo je nějak zaměstnat.

akita inu

Když si například vyberete Belgického ovčáka je jasné, že je to velmi temperamentní pes, který vám z domovu udělá kůlničku na dříví, když s ním nebudete pracovat. Takový psi jsou dobří na tvrdý a přísný tréning, kdy musí šlapat jako hodinky. Nejlepší je pro ně je zapojit do nějaké činnosti. Nejsou to domácí povaleči pro rodinou pohodu. Taková Akita inu, je zase strašně věrný pes. Upne se na člověka a když s ním není je velmi smutný. Není to pes, kterého můžete na týden nechat doma a zmizet. Velice by tesknil. Dokáže si vytvořit k člověku takovou lásku, že když se stane něco s jeho pánem, umírá smutkem, nebo zůstane sám a opuštěný.

akita inu

Nedokáže si vytvořit nové pouto k jinému člověku, když ho budete mít v rodině, bude mít stejně jen svého pána a zbytek rodiny bude tolerovat, ale nebude k nim chovat takové pouto jako pánovi. Zato takový labrador je dokonalí pes do rodiny, který bude rodinu milovat a bude mít rád všechny členy rodiny a věnovat jim péči a lásku. Je to domácí povaleč, který ovšem má rád vodní hrátky a dokáže se jako jeden z mála dokonale potápět pro svou hračku i dostatečně hluboko. Každý pes má jinou vlastnost a nevybírejte jen podle toho, že se vám líbí.

Podobné příspěvky